#FemiCarrer

#FemiCarrer


TOUR FEMINISTA
Passeig feminista per la València de les dones republicanes.
 
El recorregut plantejat s'iniciarà a la porta del col•legi Major Rector Peset a les 16 hores. Caminarem des de la plaça de Nicolás fins al carrer de La Nau, on assistirem a la inauguració oficial del 40 aniversari de les Jornades Feministes.
Durant el recorregut parlarem de les dones pioneres que van practicar el feminisme en les seves vides, encara sense saber-ho. Ens aturarem en els espais de poder que en aquell moment tenien i explicarem el significat de les organitzacions que militaven. Llibertàries i comunistes, van viure la guerra civil portat des de la quotidianitat de la rereguarda republicana. Cantarem les seves cançons i visibilitzarem tot allò que es va perdre a l'abril de 1939.
Ens acompanyarà en el recorregut Cristina Escrivá Moscardó, autora de la ruta “València i les dones republicanes”.
Desde Rector Peset (Plaça del Forn de Sant Nicolau, 4, 46001 Valencia)
hasta La Nau (Calle de la Universitat, 2.)
(Ver el mapa. Punto de salida)
Jueves: de 16:00h a 17:30h

ORGANITZA
PERFIL

Responsive image

Cristina Esvrivá Moscardó

És gestora cultural, documentalista i escriptora. De formació multidisciplinar, és una activista compromesa amb la recuperació de la Memòria col•lectiva, vinculada al món de l'educació. Investigadora amb fonts orals. Comissària d'exposicions, autora de documentals i de més de 70 publicacions fruit de les seues investigacions.
Entre els treballs realitzats, cal destacar el Premi d'Investigació de l'Ajuntament de Picanya, l'any 2008, sobre les colònies escolars durant la Guerra d'Espanya.
Ha publicat més de 80 assajos en editorials nacionals i internacionals i en Universitats d'Espanya, Suïssa, Itàlia i Anglaterra. Els seus llibres són referència precisa a la Biblioteca Nacional d'Espanya i en el Pavelló de la República de la Universitat de Barcelona, entre altres Arxius. En l'actualitat és presidenta de l'Associació Cultural Institut Obrer -degana en la recuperació de la memòria històrica al País Valencià- on dirigeix un grup de recerca (GIACIO) vinculat amb la Universitat de València, a través de l'assignatura de Pràctiques Externes d'Història Contemporània, realitzant tutories.
És membre de la Càtedra de Memòria Històrica de la Universitat Complutense de Madrid, de AVIFOR, Universitat d'Alacant i sòcia de la Societat d'Història de l'Educació dels Països de Llengua Catalana, entre d'altres.
Darrerament ha documentat per l'IVAM l'exposició, de la fotògrafa Carmela García sobre el poder de la dona i la seua visibilitat. "Imatges de (l) poder-cartografia de l'invisible", que es clausurarà al setembre, 2017.
En l'actualitat està desenvolupant per encàrrec de l'Ajuntament de Paiporta, un estudi sobre el Grup femení de la Residència de Senyoretes que es va traslladar des de Madrid a València.
Des de fa mes de 10 anys realitza recorreguts feministes per la ciutat de València. Va participar en el 30 aniversari del Moviment feminista a País Valencià.



RECORREGUT GRAFFITERES
DONES GRAFFITERES

Recorregut guiat per la ciutat de València, descobrint els grafitis realitzats per dones grafiteres a la ciutat de València. Guiarà Silvia Maiques Samarra, arquitecta i especialista en art urbà.
Eixida Plaça del Pilar
(Ver el mapa)
fins arribar al Col·legi Rector Peset.
Divendres: de 16:30h a 18:00h
Responsive image


RECORREGUT GRAFFITERES

És una activitat proposada per ASSOCIACIÓ FEM CARRER (Feministes de carrer).
És una associació feminista de recent creació, naixcuda per visibilitzar la ciutat de València i els treballs creatius de les dones artistes.
El recorregut es realitzarà pels carrers de ciutat vella i serà guiat per l'arquitecta Silvia Maiques Samarra.


DONAKUMBÀ

La Batucada Feminista tomará la Plaça Rosari cuando acaben los espectáculos matinales en El Musical (mapa). Domingo, 13:15h.

Leer mas

BARBITURIKILLS

Realización en pared de un graffity conmemorativo de los 40 años de Jornadas Feministas en País Valenciano

Domingo, de 13:30h a 16:00h