FemiPoesia a les Jornades Feministes 2017

FemiPoesia a les Jornades Feministes 2017

Jam poètica



Teixidores de Futur, dedicat a totes les feministes, vol ser un punt de trobada per a la reflexió i la millora del nostre vincle com a dones que lluitem per un món millor. Volem compartir amb vosaltres la paraula poètica. Cadascuna de nosaltres és una teixidora del llenguatge que, des del seu present i el seu passat, ja està proposant un futur mitjançant la paraula.

Aquesta és la història de Teixidores de Futur.

Un grup de dones ens decidírem a formar equip per a l'organització de les Jornades Feministes amb les quals celebrar els 40 anys de les Primeres Jornades Feministes al País Valencià. Entre elles, una de nosaltres es va plantejar a escala personal que la seua col•laboració es centraria en una passió que la inunda, la poesia.
Un dia li va florir la idea de realitzar una recopilació de poemes feministes amb el títol de Teixidores de Futur.
Un altre dia li va florir la idea que foren poemes feministes de dones que compartim l'ací i l'ara. Va començar a unir-se la filatura i a formar un cabdell.
El començament va ser contactar amb poetes que volgueren col•laborar amb alguns dels seus poemes de temàtica feminista. De primer, en van ser quatre i cadascuna va proposar un color a partir dels seus poemes. Aquelles quatre van contactar amb vuit poetes més... I d’un filament tan immens ací tenim els poemes d'aquestes 37 dones.
Una altra trobada imprescindible en la història d'aquest llibre va ser amb la maquetadora i les il•lustradores, que oferiren també la seua col•laboració en Teixidores de Futur.

Després d'uns quants mesos de contacte en línia, ens trobàrem per primera vegada, al claustre de La Nau de València, el dimecres 6 de setembre de 2017.
Les 38 poetes feministes que ens regalen les seues paraules per a aquestes Jornades Feministes 2017 són "militants de la poesia", com es va definir una companya durant la presentació en aquesta primera trobada. Donar testimoni mitjançant la paraula i que això transforme, aquest n’és el repte.

Oh, teixidores de paraules! Amb la recol•lecció dels vostres poemes hem compost aquest quadern poètic per a compartir-ne la lectura en grup. I, juntes, escoltar la lectura i escoltar el comentari de la inquietud que ens deixa el poema quan el sentim, de com ens transforma o ens reafirma amb nosaltres mateixes. Compartir sessions d’escolta, més íntima o totalment assembleària, i continuar teixint juntes, Teixidores de Futur...

Nosaltres teixidores
teixim poemes
teixint
teixim Futur
Teix-tu
Aquest espai de Futur
està reservat
per a tu
per a les teues paraules
i la teua veu.


Nosaltres desitgem compartir juntes aquest llibre. Esteu invitades a la presentació de Teixidores de Futur i a participar a la Jam poètica que farem dimecres 4 d'octubre entre les 18:00 i les 19:30 a la Biblioteca de la Dona (c/ Nàquera 9, València 46003). I juntes també participarem a les 20:00 en la concentració contra la violència masclista d'aquest primer dimecres de mes a la plaça de l'Ajuntament de València.

Equip de dones organitzadores de les Jornades Feministes-València 2017






Sigue la agenda de la Jam poètica

JAM POÈTICA


Activitat:
Presentació del llibre de poesia Teixidores de Futur. Jam poètica amb totes les poetes participants invitades.
Lloc:
Biblioteca de la Dona (c/ Nàquera 9, València 46003)(Ver el mapa)
Horari:
De 18:00 a 19:30.
Observacions:
Invitarem a les assistents a participar en la concentració contra la violència masclista que com cada primer dimecres de mes convoca la Coordinadora Feminista de València en la porta de l'Ajuntament de València a les 20:00. Carmela Alfaro llegirà el manifest.


JAM POÈTICA


Taller 1:
Primer Taller d'Escolta amb Teixidores de Futur. Un taller d'Escolta previ a les Jornades Feministes
Lloc:
Biblioteca de la Dona (c/ Nàquera 9, València 46003)(Ver el mapa)
Horari:
De 18:00 a 21:00


JAM POÈTICA


Activitat:
Un Performam poètic (Teixidores de Futur) en l'acte de presentació de les Jornades Feministes.
Lloc:
al Claustre de la Universitat Antiga de València "La Nau". Calle de la Universitat, 2.
(Ver el mapa)
Horari:
20:30
Observacions:
Ir a la página de la Inauguración del Jueves


JAM POÈTICA


Taller 2:
Segon Taller d'Escolta amb Teixidores de Futur. Taller posterior a les Jornades Feministes
Lloc:
Biblioteca de la Dona (c/ Nàquera 9, València 46003). (Ver el mapa)
Horari:
De 18:00 a 21:00









Ubicación de La Nau


Ubicación de La Biblioteca d ela Dona